BC-6200

Automatický hematologický analyzátor MINDRAY BC-6200 je analyzátor vhodný pro středně velké laboratoře, kde je vyžadováno stanovení krevního obrazu s 5-populačním diferenciálem, stanovením retikulocytů a jaderných erytrocytů NRBC (v každém krevním obrazu).
Katalogové číslo BC-6200
Velikost balení 1 ks
Výrobce Mindray
Obor 5-populační analyzátory

Pro více informací nás kontaktujte

PopisParametrySpotřební materiálDokumenty
Automatický hematologický analyzátor MINDRAY BC-6200 je analyzátor vhodný pro středně velké laboratoře, kde je vyžadováno stanovení krevního obrazu s 5-populačním diferenciálem, stanovením retikulocytů a jaderných erytrocytů NRBC (v každém krevním obrazu). Pro stanovení hodnot krevního obrazu využívá impedančního principu, dále patentované technologie SF Cube a metodu fluorescenční průtokové cytometrie. Analyzátor je vybaven automatickým podavačem s možností vložení statimového vzorku (closed tube). Rychlost stanovení je až 110 vzorků za hodinu. Analyzátor je vybaven velkým barevným dotykovým displejem pro snadnou obsluhu a připojený PC se softwarem je určen pro rozšířené ovládání analyzátoru a správu naměřených dat vzorků a řadu dalších pokročilých funkcí jako např. nastavení vlastních automatických validačních parametrů pro automatické opakování „re-exam“.
Předností analyzátoru je jedna společná aspirační dráha pro manuální a automatický mód. Standardem je již měření NRBC, které jsou součástí každého analyzovaného krevního obrazu. Analyzátor vyniká rychlostí měření, širokou škálou metod, komfortním ovládáním a snadnou uživatelskou obsluhou. Analyzátory BC-6200 je možné spojit do automatické linky (CAL-6000) včetně nátěrového a barvícího automatu SC-120.


Měřené parametry:

37 reportovaných parametrů (krev):
WBC, Lym%, Mon%, Neu%, Bas%, Eos%, IMG%, Lym#, Mon#, Neu#, Eos#, Bas#, IMG#; RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, RDW-CV, RDW-SD, RET%, RET#, IRF, LFR, MFR, HFR, RHE, NRBC#, NRBC%; PLT, MPV, PDW, PCT, P-LCR, P-LCC, IPF

29 výzkumných parametrů (krev):
HFC#, HFC%, RBC-O, PLT-O, PLT-I, WBC-O, WBC-D, TNC-D, IME%, IME#, H-NR%, L-NR%, NLR, PLR, WBC-N, TNC-N, InR#, InR‰, Micro#, Micro%, Macro#, Macro%, RPI, H-IPF, IPF#, MRV, FRC#, FRC%, PDW-SD

7 reportovaných parametrů (tělní tekutina):
WBC-BF, TCBF#, MN#, MN%, PMN#, PMN%, RBC-BF

11 výzkumných parametrů (tělní tekutina):
Eos-BF#, Eos-BF%, Neu-BF#,Neu-BF%, HF-BF#, HF-BF%, RBC-BF, LYBF, LY-BF%, MO-BF#, MO-BF%
2 histogramy pro RBC a PLT
3 scattergramy (3D) pro DIFF, WNB a RET
6 scattergramů (2D) pro DIFF, WNB, RET, RET-EXT, PLT-O

Principy měření:

  • WBC diff, RET, NRBC: průtoková cytometrie s měřením rozptylu laserového paprsku (SF Cube -patentovaná technologie)
  • RBC, PLT: impedanční princip s dvojnásobnou fokusací s optickým kontrolním měřením
  • HGB: fotometricky (bez kyanidu)
  • Výkon:
    • 110 vzorků za hodinu – CBC + DIFF
    • 40 vzorků za hodinu – tělní tekutiny

Měřící módy:

  • CBC, CBC+DIFF, CBC+DIFF+RET, CBC+RET, RET (měření NRBC je součástí každého CBC)