Biosen C-line Clinic

BIOSEN C-line Clinic automatický stolní analyzátor pro kvantitativní stanovení koncentrace glukózy a laktátu. Pracuje na principu moderní čipové technologie. Jeho předností jsou jednoduché ovládání a nízké náklady na spotřební materiál. Výsledky jsou vám k dispozici do 30 s.
Katalogové číslo 5214-0051-2200
Velikost balení 1 ks
Výrobce EKF
Obor Analýza glukózy a laktátu

Pro více informací nás kontaktujte

PopisParametrySpektrum testůSpotřební materiálDokumenty
BIOSEN C-line Clinic je automatický stolní analyzátor pro kvantitativní stanovení koncentrace glukózy a laktátu, vhodný pro všechny typy laboratoří, pro rutinní i statimová vyšetření. Pracuje na principu moderní čipové technologie enzymaticko-amperometrického stanovení pomocí čipových senzorů. Životnost čipu je 60 dnů nebo 7500 analýz pro glukózu a 50 dnů nebo 6000 analýz pro laktát. Stanovení lze provést v plné krvi, séru, plazmě nebo moči. Jeho předností jsou jednoduché ovládání pomocí displeje s dotykovou obrazovkou, externí termotiskárna a nízké náklady na spotřební materiál. Výsledky jsou k dispozici během velmi krátké doby a to do 30 s.

Princip měření
Přístroj BIOSEN užívá pro měření glukózy a laktátu elektrochemický princip (amperometrie) s kombinací se senzorem obsahujícím enzym. Vzorek (glukózy a laktátu) je dopraven k senzoru, kde je enzymově převeden na kyselinu glukónovou a pyruvát za vzniku peroxidu vodíku. Peroxid vodíku je detekován na elektrodě. Vlivem elektrochemického děje na elektrodě protéká systémem proud, který je úměrný koncentraci analytu ve vzorku. Po měření je systém promyt systémovým roztokem.